Besef het verschil tussen een hotel en Airbnb

Wanneer je een vakantie plant, moet je van tevoren een aantal dingen doornemen waar deze aan moet voldoen, zoals: het aantal dagen, hoe zit het met het eten, de ligging van het verblijf en ga zo maar door. Alles is via het internet te regelen en ben je op zoek naar de juiste accommodatie, dan zijn er genoeg opties.

Binnen een paar muisklikken vergelijk je de prijzen en kun je een kamer tot wel een villa huren. Maar wanneer je denk prijsbewust bezig te zijn, blijken er soms meer kosten bij te komen. Vaak is een hotel beter dan Airbnb en wel hierom:

Voorzieningen in en rondom

Veel voorzieningen zijn gewoon standaard bij de meeste hotels, de kans groot is dat je die niet vindt op je Airbnb-locatie, zoals:

  • Wifi
  • Fitnesscentra
  • Toiletartikelen op de kamer
  • Restaurant op die plek

Toch denk je wellicht, ‘ik neem het hoognodige toch mee en wat ik nodig heb, koop ik er daar en op dat moment’. Na veel zoeken op internet heb je dan eindelijk je keuze gemaakt, een schitterende Airbnb-locatie, wat deel uitmaakt van een groot appartementencomplex of een resort. Bij aankomst kom je het verschil in tekortkomingen al snel achter. In het resort krijg je de sleutel van de kamer(s) in plaats van een magneetkaart en ook een ander kleur polsbandje.

Dit houdt in dat je het terrein mag betreden, maar niet mag deelnemen aan restaurant, bar of andere activiteiten, zonder te betalen. Nog beroerder wordt het wanneer je inkopen moet doen in de enige lokale buurtsuper die er is, waar de prijzen drie keer zo hoog zijn. Ook het schoonmaken van het appartement zul je meestal zelf moeten doen, je huurt namelijk de ruimte niet de faciliteiten. 

Comfort

Dit is wellicht een van de belangrijkste redenen waarom een hotel beter dan Airbnb is. Mensen kiezen liever voor hotels vanwege de comfortabele en luxe ervaring die ze krijgen. In hotels zijn verschillende voorzieningen beschikbaar en heb je iets nodig hoef je alleen maar de telefoon te pakken.

Geniet van de dagelijkse schoonmaak, wanneer je terugkomt, tref je een schone ruimte aan, is het bed opgemaakt, handdoeken ververst en de toiletartikelen aangevuld. Eten doe je in het restaurant van het hotel, zonder daarvoor buiten naar op zoek te moeten. Zonder vervoer wordt dit al gauw lastig. Ga zorgeloos op vakantie door een hotel te boeken.