Wat zijn de beste hotels van Nederland? 

Onder de vele high-end-, design- en budgethotels in Nederland zijn er verschillende populaire boetiekhotels die de verwachtingen overtreffen. Lees verder om het beste hotel qua historisch charmante, gastvrije en unieke hotels in Nederland te ontdekken voor een intieme ervaring.

Hotel Texel

Dit charmante, Scandinavisch geïnspireerde hotel op Texel wordt omgeven door landelijke schoonheid en ligt op fietsafstand van veel van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland, waaronder het natuurreservaat Ecomare en het Nationaal Park Duinen van Texel. Het hotel heeft verschillende soorten luxe suites, een moderne spa en een stijlvol restaurant dat lokale producten serveert.

Sir Adam Hotel

De luxueuze suites van Sir Adam zijn verspreid over de middelste vier verdiepingen van het nieuwste culturele monument van Amsterdam, de A’DAM Toren. Elke suite in het hotel heeft kamerhoge ramen die een panoramisch uitzicht bieden over het noorden en het centrum van Amsterdam, evenals een espressomachine, kunstwerken gemaakt door lokale ambachtslieden en een Crosely Cruiser-platendek. De locatie van het beste hotel aan de noordelijke oever van het IJ betekent dat het uitzonderlijk dicht bij het Centraal Station van Amsterdam en veel van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad ligt.

Prinsenhof Groningen

Dit boetiekhotel in Groningen is doordrenkt van geschiedenis en is ondergebracht in verschillende monumentale gebouwen die tussen de 15e en 19e eeuw zijn voltooid. Er zijn 34 luxe suites in het hotel die variëren in grootte, locatie en lay-out, naast een high-end restaurant en grand café in een eeuwenoude kerk die ooit eigendom was van een lokale religieuze orde.

Hotel New York

Voordat het Hotel New York heette, was het art-decogebouw in de Rotterdamse Kuip van Zuid eigendom van een trans-Atlantische cruisedienst genaamd Holland America Line, waarvan de schepen tussen 1873 en 1989 vanuit de haven van de stad naar de Verenigde Staten varen. werden in 1993 omgebouwd tot een luxe hotel en zijn sindsdien door de Nederlandse overheid aangewezen als Nationaal Erfgoed.